Căutare semantică pe net sau dialog personal cu Maid

Dacă vrei ca Maid să îți răspundă în mod inteligent (o informație utilă) adresează-i-te ca un om deștept (gunoi bagi, gunoi primești).

Dacă vreți să aflați de la Maid informații utile și cu conținut semantic trebuie ca și adresarea către Maid (calificarea) să fie bine definită (să aibă precizat un autor (subiect) al acțiunii, o acțiune (predicat) și eventual cine suportă acțiunea (complement direct sau indirect)). Exemple de calificări bine definite:

  • Smiley (autor-subiect) este într-o relație (acțiune-predicat) cu Gina Pistol (suportă-complement).
  • Cine (autor-subiect) a bătut-o (acțiune-predicat) pe Daniela Crudu (suportă-complement)?
  • Cum se scot (acțiune-predicat) pesticidele (suportă-complement) din legume? (eliptică de autor-subiect)
... Acest text va fi inlocuit cu raspunsul lui Maid ...

ATENŢIE! CONDIŢIE OBLIGATORIE: în întrebare (calificare), diacriticele trebuie să fie puse corect la toate cuvintele, altfel programul nu răspunde corect.

Verificați dacă au fost marcate cu * toate cuvintele importante!

Marcarea cuvintelor importante cu * in formularea calificării este deosebit de importantă. Numărul de cuvinte marcate obligatoriu trebuie să fie minim 2, dar nu este bine să fie mai multe de 3-4 (daca numarul cuvintelor marcate cu * este mai mare de 3-4 cererea făcută către Maid nu mai este bine definită iar programul nu mai poate să o interpreteze corect din punct de vedere semantic). Încă odata, repetăm, numărul cuvintelor importante marcate cu * este bine sa fie 2 sau 3 într-o calificare către Maid. De exemplu, la întrebarea "de ce bărbații fac mult mai frecvent boala covid-19 decât femeile", calificarea, cu steluțele puse corect, trebuie să arate așa: "*bărbații fac mai *frecvent *covid-19 decât *femeile".

ATENŢIE! CONDIŢIE OBLIGATORIE: în adresarea către Maid, diacriticele trebuie să fie puse corect la toate cuvintele, altfel programul nu răspunde corect.

Verificați dacă măcar un cuvânt important a fost marcat cu *!

De exemplu, la adresarea "Maid, știai cât ești de frumoasă astăzi?", calificarea, cu steluțele puse corect, trebuie să arate așa: "Maid, știai cât ești de *frumoasă astăzi?".

Așteaptă-mă puțin, caut răspuns pentru: ...