Pamfletul zilei, boabe de pamflet

1. Înmormântarea conducătorului iubit la englezi şi la români

Poeţii englezi, nişte insensibili şi indiferenţi, timp de 70 de ani, nu s-au ostenit să scrie nici măcar o poezie în care să o omagieze pe regina lor, Elisabeta II. Dar când aceasta a murit, englezii s-au aşezat cu privirea în pământ, în cozi de zece km, ca să treacă prin faţa catafalcului reginei.

Poeţii românii au scris nenumărate poezii şi volume de omagiere la adresa marelui cârmaci. Dar românii au considerat că ar fi bine să-l împuşte pe el şi fiindcă mai aveau gloanţe, şi pe nevastă-sa, fără preot şi fără proces, în ziua de Crăciun. Din graba de a intra mai repede în capitalism, tovarăşul Iliescu a hotărât că nu mai este timp ca să se acorde condamnaţilor încă 20 de secunde pentru ca aceştia să spună "Tatăl nostru", înainte de comanda "Foc!".

Astăzi, în 2022, 99% din populaţie nici nu ştie unde a fost Ceauşescu înmormântat. Unii bătrâni povestesc că de sub zidul execuţiei soldaţii au trebuit să-i care împreună pentru că conducătorii iubiţi, până mai ieri, încă se ţineau strâns de mână.

2. Neveste credincioase

Dacă vrei să ai un câine devotat, care să te iubească şi să te slujească până la moarte, e bine să-l adopţi de la un adăpost, pentru că acolo toţi câinii simt că, dacă nu-i adoptă repede cineva, vor fi eutanasiaţi. Nu ar fi bine să se înfiinţeze şi adăposturi de femei de unde bărbaţii amatori de însurătoare şi-ar putea lua neveste care, cu siguranţă, i-ar înşela mai rar?

3. Shaorma mai tare decât monarhia

În urma măsurătorilor, s-a stabilit cu precizie că coada la care s-au aşezat doritorii să apuce una din cele 100 de shaorme oferite gratis în Bucureşti, în sectorul 2, de artistul Dorian Popa, a fost mai lungă decât coada de la Londra, formată de cei care doreau să aducă un ultim omagiu reginei Elisabeta II.

Dacă ați citit tot și ați ajuns până aici și sunteți și treaz apăsați butonul .


Întoarcere la meniu