Cu Maid în Malaga
audio


audio

Provincia Malaga este o provincie spaniolă din Andaluzia și este situată în sudul Peninsulei Iberice, de-a lungul coastei mediteraneene, între provinciile Granada și Cadiz.
audio

Capitala sa este Malaga, oraș municipiu și centru geografic de pe Costa del Sol, zonă turistică ce se extinde din Nerja pînă la Manilva (limitele de est și de vest ale provinciei Malaga) cu o lungime totală de 160 Km de plajă, la 100 km est de Strâmtoarea Gibraltar.Orașul, unul dintre cele mai vechi orașe din lume - anul 770 î.Hr., este situat la Marea Alboran (partea cea mai vestică a Mediteranei), pe Costa del Sol, și este al doilea oraș ca mărime al regiunii Andaluzia (Andalucia în limba spaniolă) și al 6-lea al Spaniei - vreo 570 mii de locuitori.
audio

Șapte secole mai târziu, romanii au cucerit acest oraș împreună cu alte zone ale Spaniei de la Cartagina. Începând cu secolul al V-lea e.n. Malaga s-a aflat sub stăpânirea vizigoților.În secolul al VIII-lea, Spania a fost cucerită de mauri, iar orașul a devenit un important centru comercial. Maurii au stăpînit Malaga până la jumătatea secolului XV și au convertit orașul în unul dintre centrele cele mai importante din Peninsula Iberică. Acest trecut ilustru a lăsat urme de neuitat în centrul istoric din Malaga, în apropiere de fortăreața Alcazaba, ce datează din anul 1065 (în prezent este un muzeu arheologic).Inițial, Malaga a aparținut de Califatul de Cordoba. După căderea dinastiei umayyazilor, a devenit capitala unui regat separat, dependent însă de Granada. În această perioadă, orașul a purtat numele de "Malaqah". La sfârșitul Reconquistei, recucerirea Spaniei, Malaga a redevenit creștină, în 1487.
audio

Printre atracțiile turistice se numără Castelul Gibralfaro, construit în anul 929 de Abd-al-Rahman III, califul Cordobei, de unde puteți admira orașul și marea.Pablo Picasso, faimosul pictor, s-a născut în Malaga (și să nu-l uităm, desigur, și pe actorul Antonio Banderas). Casa unde s-a născut Picasso, situată în Piața Merced, este deschisă azi publicului cu intrare gratuită pentru a vedea : centru documental, expoziția, muzeul, etc.Muzeul Picasso din Malaga s-a deschis în anul 2004 și oferă publicului interesat opere din diferite etape artistice prin care a trecut Picasso. Clădirea muzeului are un stil original cu porți și bolți realizate cu deosebită măiestrie de către artiști malagheni.
audio

Cel mai important teatru din Malaga este teatrul Cervantes unde actorul Antonio Banderas a pășit pentru prima dată pe o scenă.Antonio Banderas a ales acest teatru în anul 2006 pentru premiera mondială a filmului "El camino de los Ingleses" ("Drumul englezilor") filmat în Malaga și regizat de către actor.
audio

Cele trei centre turistice principale din Malaga sunt: "Calle Marques de Larios", "Plaza de la Constitution" sau "Plaza Mayor" și "Calle de Granada", locații faimoase pentru shopping, viața de noapte spumoasă și divertisment cultural.Poți savura o paella, un platou cu pește, o sangria, un vin sau o cafea la una dintre terasele din "Plaza de la Constitucion". Malaga este în mod special renumită pentru peștele prăjit de diferite specii locale : sardine, somon pui, anșoa consumat în compania unui pahar rece de vin din multiplele bodegi ale orașului. Cel mai proaspăt pește din Malaga se poate degusta în zona Palo, fost sat pescăresc."Pargue de Malaga" este locul în care poți vedea o mulțime de papagali gălăgioși care zboară nestingheriți dintr-un palmier în altul și o varietate de plante și arbori pe care nu-i întâlnești chiar în fiecare zi - eucalipți, streliții, portocali.Litoralul Mării Mediterane are o poziție geografică privilegiată: protejat de dealuri împotriva vânturilor nordice, se beneficiază de cea mai bună temperatură din Spania aproximativ 300 de zile de soare pe an.audio
Întoarcere la meniu