Dacă vrei, poți să fii chiar acum cu Maid la:


Cu Maid în Bora, Bora

HELLO, SUNT MAID: Sper că îți face plăcere să mergem împreună în această excursie .Bora Bora se află în Polinezia Franceză și este, fără îndoială, cea mai celebră destinație de vacanță a Pacificului. Vestită pentru lagunele sale cu ape de culoarea turcoazului, întinderi de nisip alb și facilități de cazare de lux, Bora Bora este unul dintre puținele locuri de pe Pământ pe care toată lumea speră să îl viziteze în timpul vieții.Formată în urma unor erupții, la nivelul fundului oceanic, care au forțat lava să treacă de suprafața oceanului, cândva se înălța cam la 1200 m deasupra apei și la 5400 m sub apă. După stingerea vulcanului, lava nu a mai putut să contribuie la crearea insulei, așa că Bora Bora a rămas în seama forțelor de eroziune. Vârfurile Otekamu și Pahia, care se înalță mai mult de 655 m deasupra nivelului mării, reprezintă tot ce a mai rămas din marginea de nord a craterului. Împânzite haotic cu stânci abrupte și abisuri verticale, pantele muntoase sunt azi îmbrăcate într-o bogată vegetație tropicală.Navigatorii polinezieni au fost primii care au pășit pe insula Bora Bora înainte de secolul al IX-lea. Înaintașii lor erau populația Lapita, o rasă străveche de navigatori pricepuți care au ajuns în Fiji pornind din Noua Guinee în jurul anului 1000. Polinezienii au tăiat o mică parte a pădurii tropicale, au cultivat pământul și au pescuit în apele recifului. În 1769, exploratorul britanic James Cook a descoperit insula denumind-o Bolabola.Denumirea Bora Bora (în limba tahitiană "Pora Pora") înseamnă "prima născută" sau "cea creată de zei" conform denumirii "Mai te pora". Supranumită "perla Pacificului", Bora Bora te întâmpină cu peisaje paradisiace oferite atât de grandoarea munților Otemanu și Pahia, dar și de plajele superbe și lagunele cu apă cristalină. Recifurile de corali care înconjoară zona, plantele subacvatice, peștii și celelalte viețuitoare marine, vin să întregească acest peisaj.

În timpul celui de-al doilea război mondial, după bombardarea de către japonezi a Pearl Harbour și o dată cu intrarea Statelor Unite în război, americanii au instalat pe insulă o bază militară pentru aprovizionare. Pentru siguranță, 8 tunuri au fost aranjate pe diferite părți ale insulei. Dintre toate, doar unul singur a rămas astăzi ca o notificare a luptei. Insula a fost un refugiu ideal pentru mai mult de 6.000 de ofițeri americani. Fără alte evenimente, baza s-a închis oficial în iunie 1946, însă armata americană a avut o surpriză în momentul în care majoritatea militarilor repartizați în Bora Bora au refuzat să se mai întoarcă în țară. A fost nevoie de intervenția familiilor acestora pentru a-i lua din ceea ce aceștia numeau "paradisul", și pentru a-i repatria.Insula are o populație de circa 9000 de oameni, care sunt angrenați în principal în activitățile turistice, în pescuit și în procesarea nucilor de cocos (din care se obține copra, miezul deshidratat al nucii de cocos).În ceea ce privește ofertele de cazare, poți alege fie un hotel mic, o pensiune sau un camping unde te poți bucura de condiții bune și aceeași panoramă superbă pe care o oferă și hotelurile sau bungalourile de lux. Apa caldă și de mică adâncime este un mediu care faciliteaza scufundările, iar centrele turistice oferă cursuri pentru începătorii care nu au mai încercat să exploreze lumea subacvatică.

Centrele de turism oferă vizitatorilor posibilitatea de a înota cu rechinii. Puteți vedea mai ales rechini de recif, dar există posibilitatea să vă întâlniți și cu un rechin lămâie sau cu un delfin. Poisson Cru este o specialitate tradițională și se prepară din pește marinat, condimentat cu lapte de cocos și lime. Este un preparat exotic pe care îl veți găsi la aproape toate restaurantele din Bora Bora.HELLO, SUNT MAID: Sper că te încântă ce vedem în excursia de astăzi.

Stațiunea Le Meridien Bora Bora are bungalow-uri tropicale tematice așezate deasupra apei sau amplasate lângă nisipul ca de fildeș la umbra copacilor de cocos. Camerele asezate pe apă au podele de sticlă oferind o priveliște care îți taie respirația. În plus, aici poți admira bariera de corali, poți face scufundări și te poți aventura în sanctuarul Broaștelor Țestoase.

În Bora, totul are o importanță. Asta include și flori. În special, florile puse pe urechile doamnelor. Acestea fiind spuse, o floare pe urechea stângă a doamnei arată că este luată și are pe cineva pe care îl prețuiește în viața ei. În timp ce o floare la urechea dreaptă este o undă verde pentru bărbați să se apropie de ea, realizând că este singură și pregătită să se "combine". Perlele negre cultivate la ferme situate în lagunele insulelor din Polinezia Franceză sunt celebre în întreaga lume. Aceste sfere luminoase cu diferite nuanțe de gri, violet sau albastru sunt suvenirul cel mai de preț din Bora Bora.

Dacă m-ai însoțit toată excursia prin această destinație te rog apasă butonul .


Întoarcere la meniu