Inventivitatea şi adaptabilitatea întreprinzătorului român

Marcel Vela consultându-se şi cu preşedintele Johannis, împreună au ajuns la concluzia că cele mai prioritare în acest moment de mare cumpănă sunt următoarele 2 obiective:

Un exemplu de idee românească, de mare succes în afaceri, care arată inventivitatea şi creativitatea întreprinzătorului român, s-a născut plecând de la necesitatea rezolvării celei mai stringente probleme a momentului (mai urgentă decât problema ventilatoarelor), şi anume completarea citeaţă, caligrafică şi gramaticală a celebrei şi mult necesară declaraţie pe propria răspundere a tuturor românilor. Foarte mulţi poliţişti, cu spirit de observaţie dezvoltat, au sesizat că unul din doi cetăţeni verificaţi aveau la ei declaraţia, dar necompletată, adică în alb, motivând că nu ştiu să scrie. Astfel poliţiştii s-au gândit să-şi pornească o nouă afacere pentru a oferi amatorilor declaraţii gata completate şi scrise caligrafic. Având în vedere că şi poliţiştii scriu încet, întreprinzătorul şi-a mobilizat toată familia pentru începerea scrierii declaraţiilor de cu o zi mai înainte de data curentă. Cu ajutorul unei mici atenţii băneşti, din partea suspectului, faptul că nu se potrivea CNP-ul şi numele celui verificat cu cele din declaraţie nu era un impediment pentru nimeni căci declaraţia pe propria răspundere, a celui cu atenţie controlat, fusese scrisă chiar de către controlor. În acest mod le rămânea mult mai mult timp poliţiştilor pentru a se ocupa ca lumea cu dirijarea traficului, acum inexistent, nemaipierzându-se timp cu citirea şi înţelegerea declaraţiilor. De asemenea s-au găsit şi foarte mulţi întreprinzători cu iniţiativă în rândul proprietarilor de buticuri stradale. În mai toate vitrinele, în colţul din dreapta jos, era un mic afiş care ne anunţa că în magazin se vând la cel mai avantajos preţ, la ofertă, şi declaraţii pe propria răspundere gata completate.

O altă idee de afacere românească a avut mare succes şi a răspuns la cea de-a doua urgenţă a momentului, şi anume problema măştilor. De necrezut, la un sfert de oră după ce Raed Arafat a anunţat că de mâine, 08 Aprilie, este obligatoriu ca toată lumea, inclusiv femeile, să poarte mască, o tânără blondă din TSD a inventat şi a obţinut şi un brevet pentru masca chirurgicală cu vizieră (ferestruică) fosforescentă, pentru evitarea accidentelor în timpul utilizării pe timp de noapte.