Minciunile lui Iohannis, Tătaru, Rafila, Vela şi Raed Arafat

Tot timpul ni se spune la televizor că măsurile luate în România, de către guvernare şi de cei care organizează asistenţa medicală, sunt foarte bune. Ca dovadă ar fi faptul că ne situăm printre ţările care au o mortalitate foarte mică la suta de mii de locuitori. Mai mult, se afirmă cu neruşinare că datorită măsurilor româneşti, stăm mai bine cu controlarea pandemiei decât ţări care sunt în fruntea Europei, atât din punct de vedere economic, cât şi ca civilizaţie.

Nimeni nu discută la televizor că dacă vrei să compari eficienţa măsurilor de controlare a pandemiei, atunci trebuie să faci comparaţii între ţări care sunt în aceeaşi categorie. Cel mai important indicator, când vrei să faci aceste studii comparative, este numărul de decese la suta de mii de locuitori, supra numărul de persoane cu contract de muncă, din această sută de mii de locuitori. Dacă calculăm eficienţa măsurilor pentru controlul pandemiei după acest indicator, se vede clar că România este pe ultimul loc în lume. Păi, este uşor să avem infectare şi mortalitate mică stând pe canapea la televizor, unde ni se spune cum să ne fabricăm singuri mască şi cum se aşază ea corect, sau dând like-uri şi trimiţând sms-uri. Noi nu ieşim afară nici măcar cu copiii, să-i ducem la şcoală. Uşile de intrare în şcoli au la colţuri pânze de păianjeni. Noi aveam 20% analfabetism înainte de pandemie, darămite acum.

O altă minciună colosală este faptul că ţări puternice au trebuit să decidă pe cine lasă să moară şi cine merge la ventilare şi că la noi nu a fost niciodată această situaţie. Păi, la noi, în spitale, este totul organizat ca cei cu corona, simptomatici, să nu aibă nevoie niciodată de ventilator, din cauza lipsei de medicamente eficiente şi din cauza pistelor speciale, cu trei benzi pe fiecare sens, pentru circulaţia coronavirusului şi a nosocomialelor.

Este de mirare că avem la ventilare 320 de pacienţi (capacitatea, recunoscută abia acum, ar fi de 630 (mai întâi, la televizor, numărul de ventilatoare era de 1980, după două săptămâni era 1300, iar acum Tătaru s-a scăpat că am avea numai 630 în stare de funcţionare)). Avem totuşi şi bolnavi cuplaţi cu adevărat la ventilator: IPS Pimen, care de o lună este ventilat şi îndopat cu Remdesivir şi cu trei doze de plasmă, şi tot nu se simte bine. Poate, nu putem şti, vine alături de el şi dl. Ciolacu, şi astfel numărul 320 va deveni 321 sau tot 320, dacă între timp o mierleşte şi IPS Pimen.

De ultimă oră: Românii lipsiţi de noroc

Toţi românii stau cu sufletul la gură şi urmăresc buletinul de sănătate al domnului Ciolacu.

La toate bisericile sunt cozi interminabile, mai dihai ca la moaştele Sfintei Parscheva. Cineva din PSD cică i-ar fi numărat şi sunt mai mulţi de 18 milioane. Niciodată românii nu au fost aşa lipsiţi de noroc ca acum.

Tocmai în momentul în care dl. Ciolacu, la pupitru, ne anunţa că ne va citi soluţiile pentru cele două probleme ale României, şi anume: oprirea pandemiei şi repornirea economiei, în secunda următoare dl. Ciolacu era pe întins pe linoleu. Unii, cei mai optimişti, au sperat că îşi căuta stiloul. Alţii, mai prăpăstioşi, au strigat: Vai, îi este rău! Nenorociţii de la PNL au murmurat în gând: În sfârşit, a făcut infarct! Bineînţeles că cea mai isteaţă din PSD, Ana Birchall, şi-a revenit din emoţie şi a început să-l caute în manşete, în buzunare şi sub maieu, sperând din tot sufletul că avea măsurile scrise pe o ciornă la care Ciolacu trăgea cu coada ochiului. Din nou ghinion. Ana Birchall uitase că dl. Ciolacu niciodată nu-şi citeşte discursurile de pe hârtie. Alte surse sigure din PSD au afirmat că dl. Ciolacu urma acum să stabilească un nou record de inteligenţă: urma ca cele două măsuri să le conceapă chiar acum când vorbea la pupitru. Degeaba, singura speranţă a tuturor românilor este acum ca dl. Ciolacu, refăcut complet, să ni le prezinte dânsu' într-o zi în care nu-i va fi rău.

Tot din PSD, din cele mai sigure surse, se aude că au fost contactate, din întreaga lume, cele mai consacrate medii care ar trebui să afle de la dl. Ciolacu cele două măsuri salvatoare, în caz că starea de sănătate se agravează şi dl. Ciolacu dă colţul.

Trebuie înţeles că nu este de glumă. Chiar dacă vom găsi vreun tratament sau vreun vaccin la COVID-19, de acum încolo un virus va face mutaţii sau va apărea un altul, care să ne omoare, în locul lui. Trebuie să înţelegem că vor mai rămâne pe Pământ numai popoarele care sunt capabile să facă bine două lucruri deodată:

Dacă nu putem să facem simultan, bine, aceste două lucruri, în câţiva ani românii vor dispărea de pe harta Europei şi a lumii.