Cu coronavirus, încă o dată în plus, trebuie să înţelegem că pe Pământ mai au loc numai popoarele care ştiu să dea, nu cele care ştiu să ceară

Nici nu s-a terminat bine grindina în Oltenia, că oltenaşii erau deja aşezaţi la coadă, la primărie, în mână cu pozele pagubelor produse de grindină, ca să depună dosarul de despăgubiri.

Să ne uităm puţin în istorie ce au soluţii au găsit popoarele creatoare şi harnice ca să poată să facă agricultură eficientă cu investiţii şi cheltuieli minime:

Aceste procedee, extrem de simple şi care necesită investiţii minime, permit agricultorului să obţină producţie sigură şi în condiţiile secetei sau a pagubelor produse de grindină şi păsări.

Prezentăm în continuare câteva aspecte care au mare legătură cu situaţia catastrofală a agriculturii din România.

România este ţara cu cel mai mare deficit între produsul românesc şi consumul populaţiei româneşti.

Averile şi numărul mare de maşini de lux, scumpe, ar trebui să se realizeze din produsele fabricate de întreprinderile româneşti, vândute şi încasate. Dar la noi, în România lucrează numai cinci milioane de oameni, pe un salariu foarte mic. Numărul mare de Mercedes-uri şi BMW-uri de lux, mai mare decât la Viena sau la Berlin, este o dovadă, fără tăgadă, a corupţiei înfiorătoare din România.

Un alt aspect important este că românii nu au patroni adevăraţi (în ţările cu mare tradiţie capitalistă, patronii utilizează majoritatea profitului obţinut, la mărirea performanţei economice a activităţii de producţie prin îmbunătăţirea tehnologiilor şi a managementului propriilor întreprinderi).

Poate aşa se explică faptul că patronii şi fermierii români nu pot să facă producţie agricolă, performantă, şi pe timp de secetă sau când bate grindina.

Este adevărat că în ţările cu experienţă mare de capitalism statul subvenţionează agricultura, dar face acest lucru pentru ca să apropie randamentul producţiei agricole de celelalte ramuri care permit tehnologizare, automatizare şi robotizare. În nicio ţară capitalistă avansată, niciodată statul nu a aruncat banii pe fereastră cu subvenţionarea agriculturii, cum se întâmplă la noi an de an.

Sunt foarte mulţi de părere că la noi se organizează prost agricultura, în mod intenţionat, pentru a putea fi jefuit statul în două moduri: