Ura pe elite este mai puternică decât frica de Coronavirus

Ca democraţia să poată funcţiona într-un stat, poporul de acolo trebuie să aibă un nivel de civilizaţie adecvat şi să îndeplinească două condiţii:

Dacă una dintre aceste două condiţii nu este satisfăcută, imediat se ajunge la anarhie.

La ora actuală, societatea americană se confruntă cu două probleme extrem de grave, o situaţie care nu a mai fost în istoria Americii:

  1. din cauza epidemiei de coronavirus, statul american nu mai este capabil să le ofere cetăţenilor săi sentimentul că dreptul lor la viaţă, este asigurat;
  2. statul american nu mai poate asigura posibilitatea oamenilor de a-şi satisface nevoile de bază. Aceasta din trei motive:

Criza societăţilor americane şi europene se accentuează de la o zi la alta.

Popoarele asiatice, prin natura lor sunt mult mai disciplinate şi respectă cu mult mai bine măsurile obligatorii de control al răspândirii infecţiei cu corona.

Populaţia din America şi Europa este total dezavantajată în lupta cu pandemia deoarece este mâncată de efectele negative ale aplicării exagerate a democraţiei, de stricarea calităţilor morale ale populaţiilor acestor state. America şi Europa au exagerat în permiterea asimilării într-o măsură prea mare a afro-americanilor şi a emigranţilor de calitate morală proastă, rejectaţi de către ţările de provenienţă.

Astfel, popoarele din Asia, mai disciplinate şi de calitate morală mai bună, au găsit soluţia pentru a controla perfect pandemia şi în acelaşi timp să muncească şi chiar să ridice performanţa economică a ţării.

În aceste condiţii este evident că decalajul economic şi sănătatea popoarelor asiatice se vor modifica zi de zi în defavoarea Americii şi Europei. În timp ce în America şi în Europa afro-americanii şi emigranţii incendiază maşini, magazine şi fabrici, nerespectând regulile pentru controlul răspândirii infecţiilor, Coreea de Sud, Japonia şi China fabrică din ce în ce mai multe produse, de o calitate din ce în ce mai mare, reducând zi de zi numărul de decese provocate de corona.

Mai trebuie să luam în considerare încă un aspect foarte important, care stă şi el la baza revoltelor care se extind, din ce în ce mai tare. Peste tot în lume există trei categorii de oameni:

  1. deţinătorii informaţiilor, a tehnologiilor şi a capitalului şi proprietarii întreprinderilor productive;
  2. angajaţii proprietarilor întreprinderilor productive;
  3. asistaţii: persoanele aflate în şomaj, pensionarii, categoriile defavorizate (oamenii în vârstă, populaţia de culoare, migranţii, romii şi uneori şi femeile).

Scăderea într-un ritm îngrijorător a numărului locurilor de muncă a creat o nouă spaimă în rândul categoriei a asistaţilor. A apărut temerea că la angajări vor fi preferaţi numai cei agreaţi de către cei din prima categorie şi nu vor mai fi locuri de muncă pentru toţi cei din a treia categorie.

Considerăm că rasismul nu este cauza nemulţumirilor, ci este doar un pretext, şi astfel menţionăm:

Deci, considerăm că în nici un caz revoltele extrem de puternice şi care se întind în toată lumea nu au drept cauză rasismul. În condiţiile agresiunii planetare a virusului corona şi în condiţiile progresului tehnologic şi a robotizărilor, o categorie foarte numeroasă de oameni se simt puternic ameninţaţi în două dintre nevoile lor vitale: siguranţa dreptului la viaţă şi siguranţa dreptului la muncă, pentru a-şi putea satisface nevoile vitale ale lor şi ale familiilor lor.