Marele secret al popoarelor care au realizat şi progresat foarte mult

Oare v-aţi întrebat de ce unele popoare, care nici măcar nu sunt numeroase, au realizat foarte mult, şi au adus o contribuţie foarte importantă la progresul omenirii. De ce alte popoare sunt mereu codaşele continentului pe care vieţuiesc?

Unii ar spune că popoarele fruntaşe au avut noroc. Alţii ar spune că au condiţii naturale avantajoase: resurse naturale, frumuseţea reliefului sau poziţia favorabilă geo-strategică sau sunt la intersecţia marilor trasee comerciale. Alţii spun că au avut noroc de puţini ani de război.

Nu, domnilor. Marele secret al reuşitei popoarelor fruntaşe este cu totul altul. Marele secret este: atitudinea oamenilor din jurul celor care au avut un succes, care au realizat ceva.

În legătură cu tema discutată, să ne uităm la comportamentul câtorva popoare:

Domnilor, mai este o problemă interesantă. Românul când fură chiar crede sincer că nu este hoţ, el este haiduc. Ia de la ăla mai bogat ca el şi dă nevesti-sii şi copiilor lui. Când taie noaptea copacii din pădurile unora mai înstăriţi decât el, nu zice că lasă România fără păduri, zice că poate să taie de la ăla, că e bogat, nu e problemă, are de unde. Eventual îl mai şi omoară pe nenorocitul de pădurar că a ţinut cu ăla mai bogat decât el (proprietarul pădurii).

Domnilor, mai este încă o problemă şi mai interesantă. De ce toţi politicienii şi 80% dintre români îl urăsc de moarte pe Băsescu? Fiindcă îl invidiază că este mai deştept decât ei şi a realizat foarte mult, în foarte scurt timp, cu foarte puţin efort şi în compania celor mai sexi femei.

Domnilor, este de înţeles că acum pesediştii îi invidiză pe penelişti că sunt la putere de 10 luni (după ce pesediştii au fost la putere 20 de ani). Dar este normal ca acum, în pandemie, când toată planeta este într-o situaţie disperată, PSD-ul să facă tot ce este posibil pentru a sabota toate acţiunile pe care încearcă să le facă guvernul PNL în încercarea de a micşora efectele pandemiei? Este oare normal ca, pentru a micşora susţinerea PNL-ului de către populaţie, să se facă acţiuni care pun în pericol sănătatea poporului şi având ca efect imediat mărirea numărului de persoane decedate?

Ce minte criminală a putut să stabilească că amenzile necesare pentru stăvilirea pandemiei să fie declarate neconstituţionale? Acest lucru este cu atât mai criminal cu cât toată lumea ştie că acest popor nu ştie decât de frică sau poate fi constrâns prin amenzi sau la răcoare.

Ce minte criminală a putut să stabilească că, carantinarea practicată în toată lumea, în timp de pandemie, nu este legală?

Ce minte criminală a putut să stabilească că pacientul depistat pozitiv şi aflat sub tratament, într-un spital, pe baza unei simple semnături poate să se externeze şi să se ducă să răspândească viruşii săi oriunde vrea muşchii lui?

Mizeria şi înapoierea în care trăieşte acest popor, cât şi imaginea din ce în ce mai proastă pe care o capătă acest popor, în faţa Europei, se datorează mereu şi mereu aceleaşi metehne aflată în ADN-ul poporului român, şi anume invidia faţă de cei care se află într-o situaţie mai avantajoasă, la un moment-dat, sau care au realizat ceva prin meritele lor, sau care fac parte din elite (i-a dăruit Dumnezeu cu har).

Păi, cum altfel putem să explicăm că suntem singurul popor care ne-am executat fără proces, în ziua de Crăciun, conducătorul pe care l-am pupat în cur 25 de ani? Păi, ne-a fost antipatic din cauză că locuia de prea mult timp la Palatul Primăverii.

Păi, cum altfel putem să explicăm că bolnavi doldora de Covid au ieşit din spital ca să infecteze pe cei sănătoşi, pentru a-i băga şi pe ei în necaz? De ce? Din invidie.

Păi, cum altfel putem să explicăm că mârlanii şi interlopii de la putere au modificat codul penal pentru a scăpa nepedepsiţi alţi mârlani şi alţi interlopi şi pentru a scoate din puşcării şi a le da drumu pe străzi criminalilor şi violatorilor ca să violeze neveste şi prietenele elitelor (întrucât mărlanii şi interlopii de la putere sunt străjuiţi din toate direcţiile, de dimineaţa până a doua zi de dimineaţă, de armate întregi de badigarzi).

Au reuşit să progreseze popoarele care au cinstit şi au făcut totul ca să creeze condiţii vârfurilor lor ca să ducă ţara şi societatea şi mai departe. Noi, românii, am avut grijă să denigrăm şi să dăm în cap celui care a reuşit să realizeze câte ceva.