Cine ne conduc: orbii, proştii sau indiferenţii?

Să privim următoarea înşiruire de evenimente ordonate cronologic:

Este evident că PSD-ul a făcut tot ce este posibil pentru a împiedica acţiunile guvernului în direcţia stăvilirii pandemiei. PSD-ul, pentru compromiterea puterii, a făcut aceste lucruri chiar cu preţul vieţii a mii de oameni.

Ca şi cum aceste ticăloşii nu erau suficiente, PSD-ul mai este vinovat pentru încă o acţiune criminală:

PSD-ul a dus o politică de inoculare, în capul oamenilor, a ideii că nu există corona.

Începând cu data de 15 Iunie, pe toate posturile de televiziune, de dimineaţa până seara, am văzut cum în staţiunile Mamaia, Vama Veche, Costineşti, Eforie Nord şi altele, sute de mii de oameni stau înghesuiţi unii în alţii, pe plajă, şi fără mască. Având în vedere că în fiecare weekend merg pe litoral aproximativ 100.000 de oameni şi dacă ţinem seama că au fost 8 weekenduri în care am avut turişti pe litoral, înseamnă că din cauza atitudinii de spectator, a guvernului, au apărut suplimentar o contribuţie de 800.000 x 1,2 = 960.000 de bolnavi de Covid la producţia de infectaţi. Dacă mai ţinem cont şi de cei 4.000 de bolnavi fugiţi din spitale, datorită CCR-ului, numărul celor infectaţi mai creşte cu 4800. Aceste creşteri foarte mari, într-un timp foarte scurt, a numărului de infectaţi, a sufocat în foarte mare măsură sistemul sanitar din România, care era oricum într-o situaţie foarte precară.

Chiar de la începutul pandemiei, puterea din România, din incompetenţă şi poate şi din corupţie, şi-a fixat un obiectiv principal total greşit: REPORNIREA CÂT MAI RAPIDĂ A ECONOMIEI.

Economia în România înseamnă HORECA, producătorii de vinuri, firmele de pază şi puţin turism. Era să uit, marii giganţi: SuperBet, PokerStar, Videochat-ul, firmele de PR şi Consulting. Oricum, de zeci de ani românii îşi umplu burţile şi îşi înmulţesc jeepanele din furat şi din creşterea datoriei publice.

Oare Iohannis şi premierul, când au redeschis terasele şi cluburile, credeau că repornesc economia?

Este de neînţeles cum de Iohannis şi premierul, ştiind că mergem într-o direcţie total greşită şi că servim, de fapt, interesele unor grupuri, nu s-au gândit că trebuie să ia o singură măsură în interesul românilor, şi anume: PREGĂTIREA ŞI ÎNTĂRIREA SISTEMULUI SANITAR pentru a face faţă teribilului şoc venit din partea virusului Covid.

Ţinând seamă de cele de mai sus, măsurile corecte ar fi trebuit să fie:

Dacă s-ar fi luat aceste măsuri, poporul român nu ar mai fi ajuns în situaţia disperată în care este astăzi şi, culmea, o parte din economie, cea sănătoasă, producătoare de valoare adăugată, ar fi avut şanse să repornească. Nu era mare pagubă dacă cluburile de fiţe, închiriatorii de şezlonguri şi producătorii de vinuri din chimicale ar fi avut unele pierderi. În schimb, toate spitalele ar fi funcţionat corect, deoarece nu ar mai fi fost supraaglomerate, iar numărul de bolnavi ar fi fost de cel puţin 10 ori mai mic.

Oare cine a îmbolnăvit românii cu coronavirus? Ştie orice copil: Valer Dorneanu, PSD-ul, proprietarii de terase şi cluburi, închiriatorii de şezlonguri, răspânditorii imbecilităţii criminale că nu există Corona.

La romani, dacă o bătălie importantă era pierdută, toţi soldaţii care mai rămâneau în viaţă erau aliniaţi pe un singur şir. Comandantul, care ştia să numere până la zece, mergea de-a lungul şirului numărând de la 1 la 10. Soldatul cu numărul 10 făcea un pas înainte. Soldaţilor care făcuseră un pas înainte le era acordat privilegiul să-şi bage propria sabie în abdomen. Cei care nu aveau curajul să facă acest lucru erau ajutaţi de cei 9 de la stânga lui. De la acest procedeu care a funcţionat foarte mulţi ani în Imperiul Roman avem noi astăzi cuvântul decimare (de la cuvântul decimus care înseamnă al zecelea).

Oare va fi cineva care să-i pedepsească pe cei vinovaţi de măsurile oarbe, proaste sau indiferente care au dus la situaţia în care se află astăzi România?

Situaţie pe care o ştim şi am înţeles-o toţi. Oare cei care au dat drumu la terase sau care ademeneau oamenii la cluburile din Mamaia, promiţându-le că la fiecare şezlong este o sticluţă cu dezinfectant, nu ştiau că spitalele sunt deja pline şi nu mai sunt locuri la ATI?