PSD-ul mort de frică că pălălaia care a cuprins pantalonii cu cacao ai lui Lukașenko să nu aprindă şi rubaşca transpirată a lui Putin

La doi din ultimii trei dictatori pe viaţă, paranoici ai planetei, pampersul a dat pe dinafară. Acum putem să ne distrăm şi noi ăştia amărâţi şi mărunţi urmărind cum o să spele pantalonii Lukaşenko şi Putin (în aceeaşi maşină de spălat şi cu aceeaşi apă, de 20 de ani, cu siguranţă).

În Belarus sunt pe străzi ieşiţi sute de mii de oameni, în oraşele principale. Au început declare că susţin protestatarii şi o mulţime de oameni de afaceri, de intelectuali, de gazetari sau cetăţeni din afară, aflaţi în diaspora Belarusului.

În prostia lui, Lukaşenko l-a îmbrăcat cu forţa pe Putin cu pampersul lui greu şi puturos. A anunţat toată planeta că-i va comunica lui tata Putin isprăvile protestatarilor de la Minsk. În mod surprinzător, şi dictatorul Putin la repezeală a făcut o mare gafă: a declarat că Kremlinul se va implica pentru rezolvarea imediată a problemelor din Belarus. Când Putin a văzut ştirea la televizorul lui cu lămpi, de la Kremlin, i-a căzut din mână seringa cu care voia să-şi mai facă încă o doză cu o parte din vaccinul Sputnik-V, şi 9 părţi din vaccinul chinezesc al companiei CanSino Biologics. După ce s-a mai liniştit puţin, Putin şi-a turnat un pahar mare de vodcă Krepkaia şi s-a gândit să se sfătuiască cu prietenii lui de la Bucureşti şi Chişinău.

Să nu uităm că, colac peste pupăză, Putin este şi foarte grăbit. El nu este deloc într-o situaţie confortabilă, având în vedere că el poartă acum pampersul lui Lukaşenko.

Să analizăm puţin ce variante ar putea avea la dispoziţie cel mai bogat om din lume, dictatorul Putin:

  1. să nu reacţioneze în nici un fel la ce se întâmplă în Belarus, chiar dacă Lukaşenko l-a implicat direct. Este evident pentru toată lumea că evenimentele din Belarus se agravează de la o zi la alta. În acest caz este foarte posibil ca Lukaşenko să fie înlăturat cu forţa de către populaţie iar în noul context este evident că va veni preşedinte un alt politician care în mod sigur nu va fi pro rus şi nici pro Putin. Aceasta ar însemna că Rusia îşi va pierde aliatul de bază, Belarus. Un alt dezavantaj al acestei variante, şi anume lipsa de reacţie a lui Putin, ar fi încă o dovadă în plus că Rusia nu mai este o mare putere iar Putin este un lider expirat.
  2. Putin să se implice cu menajamente forţându-l pe Lukaşenko să accepte revendicările protestatarilor:
  3. Intervenţia lui Putin, cu mână forte, inclusiv militară, pentru înăbuşirea protestelor. Şi această variantă este total inacceptabilă din următoarele motive:

De secole, românii trăiesc lipiţi de coada marelui crocodil, Maica Rusia. Mişcările mai liniştite sau mai bruşte ale marelui balaur Putin pot să afecteze foarte tare viaţa românilor de peste tot. Sunt multe personaje, foarte influente, care acţionează numai cu ochii pe bagheta lui Putin. Dintre aceştia mai cunoscuţi şi la vedere ar fi: Kermit, Petre Roman (Neulander), Ponta (Naumovici), Sebastian Ghiţă, Geoană, Plahotniuc şi Igor Dodon. Putin ar da orice ca să bage şi România în interiorul micii şi noii Uniuni Sovietice, adunată din resturile explodării marii Uniuni Sovietice.

Rusia are toate interesele de a deteriora relaţiile României cu America şi cu UE-ul. Rusia are toate interesele ca mecanismele impuse de UE să nu funcţioneze în România. Rusia are toate interesele să saboteze progresul şi performaţa economică ale României. În acest mod, speră Putin, s-ar vedea că România este mult sub nivelul de organizare şi de performanţă economică a Uniunii Europene. În acest mod România ar trebui să fie rejectată de UE şi să ajungă din nou în braţele încăpătoare ale lui Putin.

În actualul context al evenimentelor din Belarus, dacă Putin va reuşi să iasă şi mai întărit, România se va scufunda şi mai tare în bezna de la răsărit, îndepărtându-se şi mai tare de NATO şi UE. Dacă, dimpotrivă, Putin şi Lukaşenko şi-o vor lua în freză şi vor fi puşi la locul lor, şi anume în afara civilizaţiei şi a Europei, forţele luminii şi ale civilizaţiei, vor fi din nou cu ochii către democraţie şi Occident. Aceste forţe îi vor băga în capsula lui Elon Musk pe Kermit, Ponta&Co şi îi vor trimite către Marte, cu ocazia primei lansări.