Putem salva România numai dacă înlocuim hoţia şi trădarea cu patriotismul şi altruismul

La noi, cuvântul patriotism a fost mai tot timpul luat în râs, iar în ultimii 80 de ani a fost considerat un instrument al comuniştilor de manipulare a populaţiei. În realitate, ierarhizarea naţiunilor sau etniilor în lume (popoare de mâna întâi, de mâna a doua, a treia sau vai de capul lor) are, în mare măsură, la bază tocmai ataşamentul oamenilor faţă de patriotism.

Patriotismul nu este o vorbă goală. De-a lungul secolelor, în toate ţările, foarte mulţi oameni s-au dus la moarte sigură, pentru patrie, cu zâmbetul pe buze. Din păcate, la noi sunt unele lucruri care arată foarte clar că patriotismul nu este o trăsătură importantă a românilor.

Să vedem câteva dintre efectele distrugătoare ale lipsei de patriotism în România:

 1. România este ţara care are cel mai mare procent de medici, instruiţi la facultăţile de stat, cu bani grei, care au părăsit ţara cu prima ocazie ivită în cale. La televizor vedem foarte des candidaţi la admitere sau studenţi, care cu o neruşinare extraordinară declară liniştiţi că fac această facultate ca să poată să lucreze înafară. Cel mai grav este că nici un comentator TV şi nici un politician şi nici un guvernant nu şi-au arătat dezaprobarea spunând că astfel de studenţi ar trebui scuipaţi în gură.
  Înainte de primul război mondial şi între războaie toate localităţile mai mici sau mai mari, din România, aveau cel puţin o moaşă, o asistentă medicală, un medic care era născut în acea localitate şi care avea cabinetul de la taică-su, şi el medic în acea localitate.
  În România, acum, când această pandemie seceră vieţile atâtor oameni nevinovaţi, sunt atâtea spitale, atâtea echipamente la ATI, donate sau aduse pe bani de la UE, care stau nefolosite din cauză că personalul medical, instruit de statul român, s-a dus să îngrijească, pentru nişte bani în plus, pacienţi din alte ţări. În momentul în care semnau contractul de angajare la un spital din afară, ca să aibă un avantaj în plus, ei ştiau precis că această semnătură o depuneau şi pe condamnarea la moarte a pacienţilor români.
  Ni se spune la televizor că în România se moare în primul rând de la poluare, de la boli de inimă, de la cancere. Nu este adevărat. Cauza numărul 1 a mortalităţii în România este faptul că în ADN-ul românului nu figurează şi patriotismul. Murim, în primul rând, fiindcă cei pe care ne bazăm să ne salveze, când suntem grav bolnavi, ne-au trădat, din cauza lipsei de patriotism şi de caracter. Înainte de Revoluţie, fiecare localitate avea medicul ei pentru că situaţia cadrelor medicale era total diferită. Cel puţin jumătate dintre cabinetele medicale din România nu erau ale românilor. Erau ale evreilor, ale saşilor şi alte minorităţi pentru care patriotismul era sfânt. Un medic evreu, cu cabinet în România, făcea invers decât fac acum tinerii medici români. Îşi trimitea fiul să facă medicina la Paris ca mai apoi să profeseze în cabinetul familiei, în mica localitate din România.
 2. Suntem pe primele locuri în lume şi la plecarea pe alte meleaguri a specialiştilor formaţi în România. Noi toată ziua ne lăudăm la televizor că avem în Diaspora oameni de mare valoare care fac cinste României. În realitate aceştia sunt oameni lipsiţi de patriotism şi care ar trebui să fie dispreţuiţi. Când un specialist român lucrează într-o întreprindere a altei ţări, el contribuie, în primul rând, la distrugerea economiei româneşti (nu există economie performantă fără specialişti) şi a doua oară el contribuie la distrugerea familiei sale (cuplurile cu un partener plecat se destramă iar copiii lui de foarte multe ori ajung infractori sau consumatori de droguri).
 3. Suntem pe primele locuri în lume la abandonul şcolar şi la analfabetismul funcţional. Aceasta este cea mai odioasă formă de lipsă de patriotism şi formă de trădare. Când un tată sau o mamă îşi cheltuiesc banii, obţinuţi prin asistare sau prin ajutor de şomaj, pe ţigări, pe băutură, pe droguri sau pentru cumpărarea ultimului model de smartphone, sunt cei mai mari criminali, cei mai mari trădători. O ţară în care jumătate din tineri a abandonat şcoala sau sunt analfabeţi funcţionali, nu-şi va mai găsi un loc în UE şi nicăieri pe planeta asta.
 4. Suntem pe primele locuri în lume la numărul de angajaţi fără carte de muncă (munca la negru). Munca la negru este tot o lipsă de patriotism, tot o trădare. Îi trădăm pe cei care lucrează pentru noi ca să ne meargă firma.
 5. Batjocorirea limbii române. În Franţa se plătesc amenzi foarte mari dacă într-un document scris este folosit nejustificat un cuvânt englezesc. În România, cei care au iubit şi respectat limba română au fost: Şcoala Ardeleană - Andrei Șaguna, Samuil Micu, Gheorghe Șincai, Petru Maior, care nu au fost români. Şi-au dedicat viaţa limbii române: Gheorghe Sion, Lazăr Șăineanu, Alexandru Graur, toţi evrei. Acum, aceste etnii nu mai sunt, au plecat din România sau au murit. Au rămas patrioţii români care, şi dacă îi pici cu ceară, nu mai pot să zică "faţă în faţă", ei zic "face-to-face", ei nu pot să zică "au făcut testul PCR", ei zic "testul Pi-Si-Ar", ei nu mai pot să spună "candidez pentru", ei spun "eu aplic". Românii nu "pornesc afaceri", fiindcă este greu să ai o idee bună de afacere, ei sunt tot timpul cu "start-upul" în gură. Raed Arafat, care practică medicina în folosul pacientului român şi care după ce cu greu s-a chinuit să înveţe limba română, acum o respectă şi nu foloseşte niciodată, nejustificat, cuvinte englezeşti.

Au ridicat România, cu mult patriotism, şi nu au părăsit ţara: Caragiale, Anton Pann, Mihail Sebastian, Manuc (Hanul lui Manuc), Liviu Ciulei, Ion-Eliade Rădulescu, Panait Istrati, Radu Beligan, Toma Caragiu, Ion Caramitru etc.. Unii au venit din afară ca să ajute România: Carol I, Anghel Saligny, Raed Arafat.

Din păcate, în final, putem să spunem că marii români nu au fost români, iar micii români, cei care au mai rămas astăzi în România, sunt cei cu pensii speciale, cei cu certificat de revoluţionar, traseiştii, analfabeţii funcţionali, clanurile şi interlopii, asistaţii, penalii cu NUP şi în libertate, consumatorii de manele, ţoapele şi mârlanii.

România va fi salvată când vom putea să fim altruişti şi să ne sacrificăm, nu să furăm şi să trădăm.