Trecerea la automobile şi trotinete electrice va duce la mărirea cantităţii de CO2 în atmosferă şi a încălzirii globale

Obiectivul prioritar urmărit în toate societăţile capitaliste este mărirea consumului. Ştie toată lumea că dacă capitalistul a reuşit să vândă un produs, o parte din preţ a fost câştigul lui. Deci, toată societatea capitalistă este astfel organizată pentru ca acest obiectiv să fie maximizat. Pe patron nu-l interesează producţia realizată, pe patron îl interesează producţia vândută şi încasată. Vechiul slogan că "preţul este determinat de relaţia între cerere şi ofertă" este demult expirat.

Datorită progresului tehnologic, de mult timp producţia oferă mai mult decât se cere. De mult timp, producătorul nu mai stă să aştepte să ofere produse pentru că i se cer. Şi atunci producătorii apelează la procedee mult mai subtile pentru a mări volumul vânzărilor. Producătorii, prin metode foarte rafinate, crează nevoi urgente şi fals necesare pentru consumatori, dar care vor fi şi de multe ori dăunătoare pentru consumatori şi pentru planetă, deoarece exacerbează peste măsură acumularea de deşeuri. Vom arăta în continuare câteva dintre cele mai utilizate procedee prin care producătorii măresc volumul de vânzări forţând consumatorii să cumpere lucruri de care nu aveau nevoie sau chiar le sunt dăunătoare:

De exemplu, prin presiunea extraordinară a reclamelor asupra consumatorului, acesta este convins că ustensilele şi obiectele folosite sunt depăşite şi trebuie urgent înlocuite cu altele mai frumoase, mai utile sau mai la modă. Într-o societate de consum, avansată economic, consumatorul aruncă cam de 8 ori mai mult decât consumă cu adevărat. Lucrurile la care renunţă consumatorii poluează extraordinar planeta şi au avut, în timpul fabricării produsului aruncat, o contribuţie foarte mare la creşterea cantităţii de CO2 şi la scăderea nivelului de oxigen, dar şi la creşterea profitului producătorului.

De exemplu, Covidul generează vânzări şi câştiguri uriaşe producătorilor de vaccinuri şi medicamente cumpărate de consumatori care nu s-au văitat niciodată că le lipseşte Covidul (poate de aceea mulţi se gândesc că Covidul a fost eliberat intenţionat între oamenii planetei).

De exemplu, în 1970 românii erau foarte fericiţi când beau minunatul nectar de piersici adevărate. Dar au venit producătorii şi i-au lămurit că ei au trăit degeaba şi nu au ştiut ce minunată este Coca-Cola, acea băutură cancerigenă care are la bază un drog, acum cofeina şi mai înainte extractul din arborii de coca şi cola. Coca-Cola şi Red Bull-ul sunt alimente generatoare de ADHD care face ravagii în lume în rândul copiilor şcolari. În acest mod, oferind oamenilor ceva de care nu aveau nevoie, ci dimpotrivă, le făcea rău, a fost mărit artificial volumul de vânzări.

Este adevărat că procedeele folosite de producători pentru mărirea volumului de vânzări au la bază credulitatea şi ignoranţa oamenilor de rând. Credulitatea, ignoranţa şi prostia sunt cele trei izvoare de unde ţâşnesc câştigurile şi bunăstarea celor care reuşesc să ne vândă ce nu avem nevoie şi uneori ne face şi rău.

Vom discuta acum despre una dintre cele mai profitabile mişcări ale producătorilor pentru a mări volumul vânzărilor şi al profiturilor.

Trecerea forţată a omenirii la folosirea automobilelor şi trotinetelor electrice este un exemplu de mărire artificială a vânzărilor şi de creare a unei false nevoi pentru consumatori. Sub pretextul reducerii volumului de CO2 şi a încălzirii globale, trecerea la vehicule total electrice va avea un efect exact invers.

Să explicăm de ce:

Vor zice unii, pe bună dreptate, că trebuie făcut ceva pentru a reduce poluarea în oraşe, care este cauza numărul unu de mortalitate pe întreaga planetă. Să le răspundem şi acestora. Utilizarea automobilelor electrice, strict în oraş, va reduce poluarea local, este adevărat, dar per ansamblu poluarea planetei va fi şi mai mare, iar vânturile oricum aduc poluarea suplimentară înapoi în oraşe.

Soluţia corectă, pentru a reduce într-adevăr cantitatea de CO2 din atmosferă şi a reduce încălzirea globală, era cu totul alta, şi nu trecerea la automobilele electrice. Soluţia corectă era automobilul hybrid, dar cu motor diesel şi alimentat obligatoriu cu combustibil bio.

Să explicăm:

Aceste lucruri sunt simple şi sunt ştiute de toată lumea, dar în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor de rând, se procedează altfel, aşa încât să fie satisfăcute interesele uriaşe ale deţinătorilor de combustibili fosili şi interesele producătorilor doritori să mărească în interesul lor volumul producţiei şi al vânzărilor.