România se prăbuşeşte nu din cauza pandemiei şi a secetei

România se prăbuşeste din cauza unor vechi metehne seculare.

Principalele metehne din naştere, adânc gravate în ADN-ul nostru, sunt trei: invidia, făţărnicia, neruşinarea. Invidia a generat o consecinţă dezastruoasă şi anume gonirea sau distrugerea elitelor. Un popor fără elite, fără oameni creatori este sortit să dispară de pe faţa pământului.

Făţărnicia a generat tăinuirea şi complicitatea. Nu degeaba un proverb principal la noi este "Pe-afară e vopsit gardu' şi înăuntru e leopardul". La tot pasul auzim de oameni cu două feţe.

Din cauza neruşinării, puţini români simt că au şi datorii faţă de ţară şi faţă de familie. De aceea, patriotismul este rar întâlnit printre noi. Lipsa patriotismului face ca mulţi medici, ingineri şi specialişti care au fost pregătiţi de către ţară din banii noştri să ne părăsească pentru nişte euro în plus. Se duc ca să se vândă şi să contribuie la progresul şi prosperitatea altor ţări. Tot din cauza neruşinării şi tot pentru nişte euro în plus, se duc să lucreze cu anii în afară forţându-şi nevasta să-şi piardă anii de fidelitate, iar pe copii îi lasă expuşi drogurilor şi infracţionalităţii.

Tot ce se întâmplă zilele astea de dinaintea alegerilor este tot rezultatul acţiunii celor trei metehne (invidia, făţărnicia, neruşinarea) din genele noastre şi nicidecum nu este rezultatul pandemiei sau al secetei.

Consecinţa celor trei metehne care a avut efectele cele mai devastatoare este plecarea sau alungarea elitelor şi a oamenilor creatori. În acest mod, pe locul lăsat liber, au pus mâna pe România incompetenţii, analfabeţii, mârlanii, interlopii şi asistaţii şi şi-au creat unealta lor de dictatură şi anume "Pentagonul României".

Cele cinci vârfuri ale pentagonului sunt : politicienii, parlamentarii, electoratul, justiţia (CCR) şi poliţia.

Metoda de acţionare separat şi împreună a vârfurilor acestui pentagon este complicitatea profundă.

Din ţările din Europa de est, singura ţară care după ieşirea din comunism merge din rău în mai rău este România. În fiecare zi la televizor, de 30 de ani, avem numai ştiri proaste: s-a mai închis o fabrică, s-a mai degradat ceva în sănătate sau în învăţământ sau în justiţie şi în Codul Penal. Au mai crescut preţurile, am mai trecut la ceva pe locul 1 în lume la o mortalitate, au mai părăsit ţara o groază de medici sau de ingineri sau de specialişti, s-au mai furat şi distrus instalaţiile de irigat făcute de Ceauşescu, câţiva tineri de 25 de ani din Moldova au mai violat nişte babe trecute neapărat de 70 ani.

Să ne uităm cum se manifestă cu dezinvoltură neruşinarea în aceste zile, când mai avem puţin până la alegerea primarului Capitalei şi alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Să începem cu vârful numărul 1 al pentagonului: politicianul. Să îl privim pe cel mai înfoiat, cel îmbrăcat în spielhosen-ul transpirat sub braţ al lui Ciolacu. Acesta încearcă cu disperare să ne sugereze prin şpagaturi, piruete sau vânturi perfect transparente că era neapărat necesar ca tocmai astăzi să facem dreptate celor 5 milioane de pensionari.

Cât de neruşinat trebuie să fie un politician, şef de partid, ca tocmai acum, când România nu a produs nimic în acest an, când avem atâta nevoie de bani pentru îmbunătăţirea eficienţei spitalelor sufocate cu muribunzi de la COVID, să ne apuce grija de dreptatea pensionarilor, cerând să primim atât de mult acum (mărire de 40% a pensiilor), când nu producem mai nimic. Şi toate astea pentru că PSD-ul are nevoie de cât mai multe voturi la alegerile care bat la uşă.

Să analizăm acum şi vârful numărul 2 al pentagonului: parlamentarul. Acesta este la fel de neruşinat şi duplicitar când se chinuie să ajungă în parlament pentru avantajele oferite de scaunul de parlamentar fără ca activitatea lui în cei 4, 8, 12 ani să aibă vreo legătură cu scopul pentru care a fost ales în acea funcţie. În marea lor majoritate, cu neruşinare, parlamentarii nu au făcut decât să voteze ca nişte roboţi cum dictau interesele partidului care avea majoritate în acel moment în parlament. Ei ştiau tot timpul că primesc o groază de bani şi avantaje baletând pe scenă numai în zilele de repetiţie. Primii balerini erau întotdeauna Valer Dorneanu şi partidul majoritar în parlament.

Dar cel mai neruşinat şi duplicitar este vârful numărul 3: electoratul (care cu siguranţă nici nu va merge la vot). El, săracu', nu i se întâmplă nimic, nu riscă nimic, nu baletează pe nici o scenă, nu cunoaşte bucuria aplauzelor. Politicianul, dacă e prea lacom sau neîndemânatic, riscă puţină puşcărie. Parlamentarul riscă să fie în direct când adoarme sau se uită pe tabletă la site-uri cu fetiţe în timpul şedinţelor în plen.

Electorul, pentru că nu poate fi competitiv în capitalism, fiind văr de-al doilea cu Dorel, trebuie doar să aprecieze foarte corect cine sunt cei care fură cel mai tare , căci numai acestora le rămân bani să îl asiste şi pe el. El se chinuie tot timpul să uite că în afara de mama care l-a născut, mai are o mamă, România, faţă de care are obligaţii.

Electorul este specialist în IT. Probabil de asta nici nu a început bine şcoala online şi marii noştri hackeri au început din prima zi de şcoală să intervină în lecţiile online cu comentarii porcoase despre nişte lucruri de care doamna profesoară de abia dacă auzise. Alţi electori, colecţionari de tablete, şi-au pus deoparte şi o mulţime de tablete dintre tabletele trimise în sprijinul elevilor din familii cu posibilităţi materiale reduse. Mulţi dintre electori vor lipsi motivat de la vot deoarece sunt medici sau ingineri sau specialişti sau culegători de sparanghel şi au părăsit familia şi România de mult timp.

De fapt, datoria de bază şi de bun simţ a electoratului era numai una şi anume să voteze pe cei mai competenţi, cei mai cinstiţi şi pe cei care aveau ca scop principal binele celorlalţi şi nu înavuţirea lor, cât şi progresul României. Atunci de ce electoratul nostru a votat cu precădere oameni cu dosar penal trecut, prezent sau viitor? Sau preşedinţi de partid cu două facultăţi şi fără liceu sau cu averi care vor fi cunoscute în întregime tot atunci când va fi cunoscută şi persoana care l-a împuşcat pe Kennedy?

Justiţia, vârful numărul 4 al pentagonului, acţionând efectiv prin CCR, cu vârful ei de lance diamantat Valer Dorneanu, este poate cel mai răspunzător pentru declinul şi distrugerea României. Cu ajutorul complicităţii celorlalte vârfuri, politicienii în complicitate cu justiţia au reuşit să mutileze Codul Penal astfel încât toţi penalii din rândul politicienilor, partidelor şi parlamentarilor să scape nepedepsiţi. Instituţiile statului au doar un rol decorativ. Hotărârile importante pentru România sunt luate de CCR.

Poliţia, vârful numărul 5 al pentagonului, are grijă ca să deranjeze cât mai puţin pe unul din părinţii fondatori ai pentagonului, şi anume interlopii. Când interlopii au o nuntă, o înmormântare, o petrecere, poliţia are grijă să oprească circulaţia pe strada în mijlocul căreia se face nunta, la o înmormântare să nu apară evenimente perturbatoare cum ar fi o nouă răfuială între rudele mortului şi celelalte clanuri, etc.

Non-elitele cu ajutorul pentagonului blochează şi scufundă România de atât de mult timp şi atât de eficient pentru că în ADN-ul nostru au existat mereu invidia, făţărnicia şi neruşinarea.