La uciderea oamenilor, SARS-COV2 a avut un ajutor de nădejde în HORECA, BOR şi clanurile de pariuri şi păcănele

Este clar că măsurile pe care le-au luat guvernanţii, pentru împiedicarea răspândirii pandemiei, nu au fost cele potrivite. Măsurile care s-au luat au avut ca scop principal protejarea grupurilor de mari interese şi nu protejarea vieţii oamenilor. Cum se explică acest lucru?

După Revoluţie ar fi trebuit ca frâiele ţării să fie luate de oamenii cei mai competenţi. Toate demnităţile şi funcţiile de conducere ar fi trebuit să fie deţinute de oameni care înainte de Revoluţie au avut un serviciu unde au activat un număr mare de ani şi au avut rezultate foarte bune.

Singurul actor important de pe scena României care a avut un serviciu înainte de Revoluţie a fost Traian Băsescu. Din păcate, însă, după 1990, toate demnităţile şi funcţiile de conducere au fost preluate de foşti nomenclaturişti sau securişti şi în general de oameni care au avut ca preocupare principală obţinerea de mari câştiguri personale şi nu dezvoltarea întreprinderii care le căzuse în poală din cer.

Astfel de oameni, incompetenţi, fără creativitate, fără patriotism şi fără scrupule s-au priceput să pornească afaceri prin care puteau să jefuiască statul, obţinând rapid câştiguri personale foarte mari. Nici unul dintre ăştia, prin creativitate, nu au înfiinţat vreo fabrică care să realizeze produse competitive, bazate pe tehnologie românească, creând capital românesc şi locuri de muncă pentru români, la ei acasă.

În România, însă, cei care au fost cei mai activi în stabilirea conduitei în faţa pandemiei, au fost:

Guvernanţii ştiu cu precizie că măsurile corecte care trebuiau luate în lupta cu pandemia, dacă îi interesa salvarea vieţilor oamenilor, ar fi fost tocmai închiderea, din prima zi de pandemie, a firmelor şi a activităţilor din categoria celor descrise mai sus.

Guvernanţii ştiau clar că activităţile acestor trei categorii de mai sus conduceau în mod direct la o creştere, poate cea mai importantă, a răspândirii virusului. Dacă guvernanţii ar fi stopat aceste activităţi, din luna martie, ar fi afectat grav profiturile uriaşe ale acestor răspânditori de moarte. Nu numai că nu le-au stopat, dar au făcut tot ce au putut ca să le stimuleze.

În tot sezonul estival din 2020, prezentau pe toate posturile TV, în fiecare weekend, topul staţiunilor de pe litoral cu cel mai mare număr de turişti. Nu puteai să fii persoană puternică, în România, dacă nu aveai şezlong reţinut sau dacă nu erai văzut pe o plajă sau la un club de fiţe din Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Costineşti sau Vama Veche. În imaginile de pe TV vedeam sutele de mii de tineri fără mască şi înghesuiţi unii într-alţii şi declarând ce bine se simt ei şi că Covidul nu există. După weekend se întorceau acasă infectaţi cu Covid şi fiind tineri şi egoişti făceau forme uşoare ale bolii, infectând mai departe pe alţi tineri de acasă, şi în unele cazuri omorându-şi bunicii sau părinţii. Guvernanţii şi Rafila, deja sugând la sânul lui Ciolacu, ştiau toţi ce se întâmplă.

În tot acest timp, pochii turnau lumânări la firmele proprii, pictau cu sârg şi cu talent icoane garantat făcătoare de minuni, lustruind de zor, până la luciu orbitor, oasele de câine ale Sfintei Paraschiva şi Dumitru cel nou. Pochii cu talent regizoral făceau repetiţii cu babele care urmau să declare în faţa reporterilor TV că acolo, lângă moaşte, este Dumnezeu care le apără şi ele nu se vor infecta în timpul pupăciunii. Falsul reprezentant al lui Dumnezeu, pe pământul pesediştilor, declara cu neruşinare, fără să-i fie frică că-l trăzneşte Dumnezeu, că biserica este stat în stat şi că trebuie neapărat ca credincioşii, la împărtăşanie trebuie să bage toţi în gură aceeaşi linguriţă de argint, a bisericii, utilizată la treaba asta de zeci sau sute de ani. Daniel, care era primul care trebuia să se teamă de Dumnezeu, ştia că susţinând tâmpeniile de mai sus omora cu sânge rece o mulţime de oameni. Mai mult, a devenit şi ameninţător, încercând să bage în cap tuturor credincioşilor că dacă îi mai deranjăm afacerile o să sfârşim ca Ceauşescu. Guvernanţii, speriaţi, în loc să ia măsurile care ar fi salvat mii de vieţi, s-au apucat de îndată, în genunchi, să-i picteze lui Daniel, pe asfalt, liniile pe care trebuia să calce drept credincioşii veniţi la pupăciune de moaşte.

Toată ţara este plină de sălile în care tinerii fără serviciu şi fără BAC şi fără mască, se înghesuie, ca să apese pe butoane sau să tragă de maneta automatelor de păcănele sau de pariuri ale firmelor ale căror nume conţin cuvântul BET (MaxBET, SuperBET, BETano, UniBET, BETfair, SportingBET...). Ca românii să joace la păcănele sau la pariuri, trebuiesc bani mulţi. Cu toţii ştim că avem banii ăştia din împrumuturi, prin creşterea datoriei publice. Banii ăştia nu sunt ai celor care pariază şi vor trebui să fie daţi înapoi de generaţiile nevinovate care vor urma (care vor scăpa cu viaţă după Covid).

Pe toată perioada pandemiei, când deschizi televizorul, în reclame auzim doar două cuvinte: Vagisan şi SuperBET. De aici rezultă că guvernanţii noştri au avut doar două griji, în lupta cu Covidul: confortul la aia femeii şi cheltuirea puţinilor bani, cu care şi-ar fi putut cumpăra o mască, pe păcănele şi pariuri.

Un lucru e sigur, guvernanţii şi politicienii noştri nu cred în Dumnezeu. Dacă ar crede în Dumnezeu, s-ar teme. Şi atunci ar fi rezistat presiunilor uriaşe făcute de HORECA, de pochi şi de clanurile de alba-neagra şi pariuri şi le-ar fi închis din luna martie. În schimb, ar fi adus din timp tot ce trebuie pentru ca ATI-urile din spitale să facă faţă pandemiei. De asemenea, trebuiau să instruiască din timp profesorii pentru învăţământul online iar elevii să aibă internet şi tablete.