Cu masca pe guşă, răcnim: Guvernanţii sunt de vină!

Cu toate măsurile pe care le iau guvernanţii pentru controlul pandemiei, situaţia se înrăutăţeşte în fiecare zi. De vină sunt numai guvernanţii. Noi toţi ceilalţi ne facem datoria.

Muncim prin telemuncă, de acasă, adică fără serviciu, cu copiii alături făcând şcoala online, adică analfabeţi, protestăm înghesuiţi prin pieţe supăraţi că ne-a fost afectată libertatea cu botniţa pe care oricum nu o purtăm.

Vom muri din ce în ce mai mulţi, dar nimeni nu vorbeşte despre adevărata cauză. Motivul pentru care totul se deteriorează dramatic este că la noi nu se respectă 2 porunci. Să vorbim puţin despre importanţa respectării poruncilor în viaţa unui popor.

Cu toţii cunoaştem cele 10 porunci, pe care Dumnezeu le-a dictat bătrânului Moise (fiindcă îi era simpatic) şi preluate mai apoi şi de tânărul Hristos, care a înţeles imediat că, cu siguranţă, îi vor fi bune la ceva. Popoarele civilizate au înţeles că bătrânului Moise i-au scăpat alte două porunci, la fel de importante ca cele 10. Acestea sunt:

Dacă vrem să mai existăm ca naţie, trebuie ca urgent (într-o săptămână-două) românii să respecte aceste două porunci, mai abitir decât alea 10 ale lui Moise.

Este important să respectăm Porunca 1 (promisiunile şi angajamentele)?

Câinele Hachiko l-a aşteptat 9 ani în gară pe stăpân ca să-şi respecte promisiunea că va fi mereu alături de el. Sub bagheta lui Adrian Păunescu şi a lui Vadim, noi i-am cântat lui Ceauşescu 25 de ani melodia "Partidul, Ceauşescu şi poporul", dar exact în momentul când acesta era împuşcat în ziua de Crăciun, fără proces, pentru că s-a îngrijit ca toată lumea să aibă serviciu, o casă şi o Dacie, noi toţi urmăream atenţi serialul preferat la televizor, mestecând alune şi bând bere.

La Amsterdam, evreii care prelucrau diamante brute, de sute de mii de dolari, în caz că acceptau să facă lucrarea clientului, dădeau mâna cu aducătorul pietrei fără să se semneze nici un act scris. Faptul că a dat mâna cu clientul era suficient ca acesta să aibă curaj să lase piatra la prelucrat, venind după 2-3 luni să ia diamantul şlefuit şi gata înregistrat în catalogul de diamante.

La noi însă, pe data de 21 Decembrie 1989 (cu o zi înainte de Revoluţie) au fost 842 de români, ultimii care s-au înscris în PCR, ocazie cu care cu mâna pe inimă au jurat credinţă lui Ceauşescu şi comunismului. După o lună, tot ăştia, cu mâna pe aceeaşi inimă, s-au angajat să slujească pe Câmpeanu şi Coposu, înscriindu-se în PNL şi PNŢCD. Cu noile carnete de partid în mână şi în suflet s-au dus degrabă şi s-au aşezat la lunga coadă de depunere a dosarelor de retrocedări.

Oamenii sunt fascinaţi de cântecul privighetorii deoarece cântecul masculului, care umple văzduhul nopţii, este garanţia că masculul îşi va respecta promisiunea făcută alesei lui pentru a face ceva împreună, cuibul şi puii.

La noi, de 30 de ani, înainte cu câteva zile de alegerile locale sau parlamentare, se fac sute de trădări ale politicienilor, prin mutări la partidul care se bănuieşte că va câştiga alegerile. La englezi au fost câteva cazuri rare când într-o familie, în ultimele secole, s-a mutat cineva de la laburişti la conservatori.

Dar majoritatea oamenilor nu-şi bat capul cu puritatea diamantelor şi cu frumuseţea cântecului privighetorii în întunericul nopţii.

Majoritatea oamenilor de pe la noi nu dau doi bani pe legi, pe hotărârile guvernului, sau nu fac ceea ce spun, sau nu-şi respectă angajamentele. Nu degeaba proverbul "P-afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul" se menţine actual de la Decebal până la Ciolacu.

Este important să respectăm Porunca 2 (legile şi hotărârile guvernanţilor)?

Păi, faraonul a hotărât să se facă piramidele. Egiptenii au făcut piramidele acum 3500 de ani şi ele sunt în perfectă stare de funcţionare şi astăzi. Un împărat al Chinei, Qin Shihung-di, în anul 214 î.Hr., a hotărât ca poporul chinez să facă 21.000 km de zid care să apere China de năvălitori. Chinezii au făcut 21.000 de km de zid (Marele Zid Chinezesc) care este în perfectă stare de funcţionare şi astăzi. Guvernanţii români au stabilit acum 25 de ani să facă Centura Bucureştiului (21 de km), care nu sunt gata nici astăzi.

Cu toţii vedem că în ultimul timp creşte înspăimântător numărul de infectaţi pe zi, numărul de bolnavi la ATI şi numărul de decese.

Guvernanţii au hotărât că trebuie să purtăm mască ca să nu murim. Şi care a fost rezultatul? Păi, acum, în luna Noiembrie, după 8 luni de zile, vedem la televizor că 1 din 2 indivizi de pe ecran, ori nu are mască, ori o are doar pe gură, ori o are pusă exact pe guşă.

Guvernanţii au hotărât ca în orice împrejurare să stăm la distanţă unul de altul. Şi când colo, tot la TV vedem cum la piaţa Victoriei, o mulţime de oameni, înghesuiţi unul într-altul, strigă în gura mare că nu există Covid.

În parcul Herăstrău sau în pădurea Băneasa, printre perechile de bătrâni care păşesc încet, ţinându-se de mână, se deplasează în mare viteză foarte mulţi tineri, în maieu şi cu masca pe gât, pe jos sau pe bicicletă. Tinerii pufăie şi gâfâie cu stropi, iar unii dintre ei sunt proaspăt testaţi pozitiv şi au venit aici, în Herăstrău, ca să se frece de bătrâni, pentru a nu fi singuri pe lumea ailaltă, în caz că nu va avea efect Paracetamolul.

Cea mai mare ipocrizie pe care românii o practică dintotdeauna este faptul că îşi consumă timpul şi energia analizând şi criticând măsurile guvernanţilor, când de fapt ei ştiu prea bine că ei nu au de gând să aplice sau să respecte aceste măsuri. Dar pentru asta plătim, murim şi vom muri din ce în ce mai mulţi şi îi vom omorî şi pe alţii.