Din cauza corupţiei şi a lipsei de patriotism, peste 20 de ani, din români va mai rămâne doar conturul graniţelor pe harta Europei

Orice popor care are în ADN-ul lui puţin patriotism, îşi dă osteneala ca resursele ţării sale să fie bine valorificate şi mai ales în interesul propriilor cetăţeni. Chiar şi Gheorghiu-Dej şi Ceauşescu şi-au iubit mult ţara şi au făcut eforturi pentru a valorifica resursele naturale şi umane ale României.

Din lipsă de patriotism şi din corupţie, toate aceste valori au încăput pe mâna străinilor sau a securiştilor sau a interlopilor, contribuind la creşterea bunăstării altora şi nu a românilor care trăiau din muncă.

România, la ora actuală, nu este, cum se minte, o ţară în curs de dezvoltare sau o ţară emergentă. Noi nu ne dezvoltăm, noi mergem în jos. În schimb, la ora actuală, în secolul 21 şi în centrul Europei, România este o colonie tipică pentru vremea imperiilor coloniale, ca musca în laptele erei tehnologiei: Dacia franceză, austriacă, ungară, rusă, americană, cehă, italiană, daneză, olandeză, spaniolă, chineză.

Să discutăm pe rând situaţia principalele resurse:

În cadrul Hidroelectricei, o listă de miniştri din diverse Guverne a aprobat semnarea unor contracte de furnizare de curent electric unor companii consumatoare preferate. Aceste contracte, însă, aveau 3 probleme: contractele livrau curent electric preferaţilor la jumătate din preţul pieţei, nu respectau condiţiile prevăzute de către ANRE şi, în al treilea rând, suma lor depăşea cu mult producţia de megawatt oră a Hidroelectricei. În acest mod, pentru ca Hidroelectrica să onoreze contractele impuse de miniştri, trebuia să cumpere curent, de la alt producător, la un preţ foarte mare, pe care să-l livreze băieţilor deştepţi. Avem de a face aici cu o complicitate mai specială, între stat şi conducerea întreprinderii Hidroelectrica, în acţiunea de jefuire a României.

Culmea este că cei care ne jefuiesc mai îşi şi bat joc de noi, la televizor, invitaţi la diverse emisiuni.

De exemplu: Virgil Popescu, ministrul energiei, pe toate programele TV, se face că este revoltat că punem 6 milioane de consumatori ca să-şi refacă contractele de furnizare de energie electrică. Mai apoi el ne şi luminează arătându-ne care este abordarea corectă pe care v-o prezentăm mai jos.

"Nu pun 6 milioane de oameni pe drumuri să-și schimbe contractele într-o lună, două sau într-un anumit termen, ci oblig furnizorii să ofere cele mai bune prețuri la energie, în așa fel încât consumatorul să beneficieze de cea mai bună ofertă. E vorba de gândire, de concepția de la început a acestui market design."

Jenant este că un ministru, în faţa întregii ţări ne prezintă ca soluţie un text complet gol de conţinut, prin care de fapt nu ne spune absolut nimic. Până şi Brânzovenescu şi Farfuridi, ai lui Caragiale, în discursul lor au reuşit să ne spună câte ceva. Dar şi mai aiuritor este că, în faţa lui, viţelul Prelipceanu din 5 în 5 secunde încuviinţa cu plecăciuni toate absurdităţile şi neruşinările din soluţia salvatoare propusă de ministrul Virgilică.

În citat, Virgil ne spune: "...oblig furnizorii să ofere cele mai bune prețuri la energie...". Păi cum, în economia capitalistă oblig producătorul sau furnizorul să vândă cu preţul stabilit de Virgil? De asemenea, ce înseamnă să ofere cele mai bune preţuri la energie? Cele mai bune preţuri de unde? De pe strada lui Virgil, de pe piaţa reglementată, de pe piaţa concurenţială, din UE...? La fel, ne zice Virgil: "consumatorul să beneficieze de cea mai bună ofertă". De unde? Nu merită să mai analizăm acest monument de limbaj de lemn.

Viţelul Prelipceanu ar fi trebuit să mugească din primul moment când a deschis gura ministrul invitat şi să spună: Domnule ministru, să fim sinceri, toată bătaia de joc cu cei 6 milioane a apărut din cauză că dvs., Guvernul, aţi hotărât, cu nevinovăţie, să măriţi preţul la consumatorii din piaţa reglementată, care hotărăsc să rămână la vechiul furnizor. În realitate Guvernul a dorit să facă 2 lucruri:

  1. să mai mărească, ca de obicei, preţul la curentul electric, o resursă vitală pentru oiţele tunse de PSD;
  2. mărind preţul kWh pe piaţa reglementată, obligăm cele 6 milioane de consumatori să cumpere curent de pe piaţa concurenţială, umflând profiturile acţionarilor falşilor furnizori de curent electric din piaţa concurenţială.

Toată lumea ştie că liberalizarea pe piaţa de curent electric, începută în 2018 şi finalizată la 1 Ianuarie 2021, este încă o monstruozitate concepută din încolăcirea celor două tumori româneşti, şi anume corupţia şi lipsa de patriotism.

Un furnizor de curent electric, de pe piaţa concurenţială, ar fi fost cu adevărat un furnizor dacă ar fi construit în România, din banii lui, hidrocentrale, termocentrale sau ferme de turbine eoliene sau de panouri fotovoltaice.

La noi, în realitate, echipamentele producătoare de curent electric erau construite de către stat şi în proprietatea statului, dar prin corupţie (metoda MEBO) au fost date cadou ori străinilor dătători de şpagă, ori unor băieţi deştepţi concepuţi şi născuţi în cearşafurile Securităţii (Bogdan Buzăianu), ori clientelei PSD.

În concluzie, viţelul Prelipceanu în loc să-l tămâieze pe dl. ministru, ar fi trebuit să-i zică în faţă: "Domnule ministru, mărind cu 25% preţul pe piaţa reglementată, dintr-un fluierat mai băgaţi încă 6 milioane de oiţe rătăcite în ţarcul lui Buzăianu şi a altora ca el".

Am analizat numai situaţia unor resurse. Ar mai fi de discutat: unde ne sunt pădurile, unde sunt dealurile, pajiştile, pământurile agricole cele mai mănoase? Sunt pe mâna străinilor care au cumpărat sau au obţinut cu şpagă tot ce mai merita să fie jefuit.

Noi, toţi românii, trebuie să avem curajul să nu mai tot dăm vina pe conducători. Vinovaţi suntem noi, românii, cu corupţia şi lipsa noastră de patriotism. Păi, numai la ultimele alegeri ne-am gândit bine în cabina de vot şi i-am dat pe Tomac şi Băsescu pe o Şoşoacă de hAUR.