Românii şi aleşii lor (parlamentarii) vând ţara la bucată, nu guvernanţii

Şoşoacă, în fruntea minerilor, la Lupeni, striga în gura mare că "guvernanţii vând România la bucată, să mergem la Bucureşti să dăm jos Guvernul".

Să lămurim un lucru: guvernanţii, şi dacă ar vrea, nu ar putea să vândă ţara la bucată. Întreprinderile mari ale României dispar sau sunt vândute nu din cauza guvernanţilor, ci din cauza corupţiei şi incompetenţei salariaţilor şi a conducerii întreprinderii. O întreprindere care este performantă economic, întotdeauna va fi o întreprindere privată. Guvernanţii nu pot să vândă o întreprindere privată.

Este urât să dăm vina pe guvernanţi când ştim cu toţii că România se degradează din cauza incompetenţei şi corupţiei românilor şi a aleşilor lor. În ţările civilizate, majoritatea firmelor funcţionează de 200-500-700 de ani. Crede cineva că un guvernant poate să vândă la bucată firma Stela Artois (750 de ani) sau firma Mercedes (135 de ani)?

De când e lumea, sunt de vânzare numai femeile frumoase şi firmele falimentare. Cu siguranţă că se va vinde şi aeroportul Otopeni şi portul Constanţa, dar nu le va vinde amărâtul de Cîţu, olandezilor, ci angajaţii şi conducerea aeroportului şi portului, prin incompetenţa şi corupţia lor. Noi am avut zece mari fabrici de medicamente, cu tradiţie. S-au închis aproape toate din cauza corupţiei din interiorul acelor întreprinderi.

Firmele de import, toate deţinute de vechea Securitate, dădeau tot timpul şpagă şefilor de compartimente din fabricile de medicamente, ca să închidă pe rând compartimentele întreprinderii, sub diverse pretexte (de exemplu, că secţia nu este rentabilă). Aceasta pentru ca principalele medicamente să nu se mai producă în România, pentru că numai atunci marii producători internaţionali de medicamente puteau să obţină licenţă de vânzare în România. Adică, dacă nu se mai fabrica aspirină românească, firma Bayer putea să vândă aspirină Bayer în România.

Minele de cărbuni din Valea Jiului vor fi închise de UE, nu de Cîţu. Şi asta din 2 motive extrem de justificate, nu că ar avea UE-ul ceva cu noi. Primul motiv este că extracţia unei tone de cărbune, la Lupeni se face cu mulţi bani şi cu mulţi mineri striviţi în galerii. Pe Valea Jiului, în minerit, se lucrează cu târnăcopul, ca în Anglia în anul 1600.

Al doilea motiv este că acest cărbune este ars în termocentrale care scot pe un singur coş de 10 ori mai mult fum şi mai negru decât pe toate cele patru coşuri ale pachebotului Titanic. De altfel, toată lumea ştie că măştile FPP2, au fost inventate şi folosite pentru prima oară de către schiorii din Alpii elveţieni, în zilele în care vântul bătea spre Elveţia dinspre termocentrala de la Turceni.

Noi credem că cauza tuturor răutăţilor din România este mai degrabă acea veche meteahnă a românilor, invidia şi nu guvernanţii. În sprijinul acestei idei stă enorma diferenţă între profilul proprietarilor marilor averi din ţările civilizate în comparaţie cu profilul marilor deţinători de averi din România.

Herodot, nu de puţine ori, a relatat că la daci, dacă un nou-născut, în loc să plângă, gângurea "vreau să fiu cinstit", sau "când o să fiu mare vreau să iau Bac-ul", moaşa imediat îi apăsa cu blândeţe o pernă pe faţă. Din acest motiv elitele nu s-au simţit bine în România.

Să ne uităm la câteva exemple de deţinători de mari averi, în ţările civilizate. Aproape toţi au fost personalităţi care au avut şi o contribuţie majoră la progresul acelei naţii:

Până şi în zilele noastre, în toată lumea, pe ecranele TV, în pauzele publicitare, sunt prezentate produse create de personalităţile de mai sus.

Şi la noi, pe ecranele TV, sunt tot timpul prezentate informaţii despre marii deţinătorii români de averi. Dar este o mică deosebire. La televizor, despre marii noştri milionari şi miliardari au apărut dosarele penale de la DNA sau şpăgile pe care le-au dat sau le-au primit.

Niciodată, după 1990, nu a apărut la TV nici un produs proiectat şi fabricat de către: Adrian Năstase, Dragnea, Mazăre, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu, Sebastian Ghiță, Ioan Niculae, Viorel Hrebenciuc, Ion Ţiriac, Remus Truică. Ultimul este singurul care s-a remarcat cu ceva mare (dar nu realizare), căci aşa se explică, probabil, că Patricia Kaas când a venit în România, la tratament, a întrebat din om în om unde locuieşte Truică. Mai apoi, a stat la acesta, în pensiune, 2 săptămâni, împreună cu nevasta şi copiii lui, până i-a dispărut complet depresia de care suferea de câţiva ani.

De 30 de ani, nici un program TV nu reuşit să descopere şi să prezinte nici măcar un singur produs care, prin fabricarea şi vânzarea în milioane şi milioane de exemplare, ar fi putut explica provenienţa sumelor uriaşe cu care interlopii, politicienii, parlamentarii şi-au cumpărat vile, domenii şi câte 3 jeepane. De unde sunt banii cu care se plătesc sporuri, pensii speciale, şpăgi...? De unde sunt banii cu care sunt plătiţi angajaţii celor 22 de firme ale Companiilor Municipale? De unde sunt banii cu care sunt plătiţi dublu angajaţii bugetari, faţă de angajaţii de la firmele private? De unde sunt banii cu care clientela politică a PSD-ului, fără să producă nimic, primeşte, deodată, şi salariu mare şi pensie? Dacă nu producem nimic, de unde sunt atâţia bani în România?

Mai mulţi telespectatori au relatat că l-au văzut pe Isărescu vorbind singur pe stradă: "De unde atâţia bani, de unde atâţia bani?". Cu banii de la UE şi cu banii din împrumuturi este foarte clar. Dar mai sunt foarte mulţi alţi bani.

Pentru a putea urmări mai exact trasabilitatea banilor, Isărescu a hotărât ca imediat după Paşte să retragă toate bancnotele de pe piaţă, atât cele uzate cât şi cele nou-nouţe, şi să introducă în circulaţie doar patru feluri de bancnote: bancnote de la UE, bancnote din împrumuturi, bancnote din afaceri cu statul şi bancnote din vânzarea României la bucată.