Românii, găinile Europei

Toată lumea ştie că Dumnezeu nu a tratat cu aceeaşi dragoste toate făpturile zămislite de el. Pe unele popoare le-a înzestrat cu mai multe daruri, pe altele cu mai puţine, iar pe unele chiar le-a nedreptăţit. De exemplu, la început, fiind odihnit şi plin de energie creatoare şi de har divin, că vorba aia..., a vrut să facă un popor inteligent. Astfel i-a făcut pe evrei, întrecându-se pe sine, şi le-a şi zis "poporul ales". Pe aceştia i-a făcut de la început alfabetizaţi şi vaccinaţi cu Pfizer. Apoi s-a gândit că e nevoie şi de un popor care pictează, sculptează şi cântă frumos şi i-a făcut pe italieni. Apoi a zis că are nevoie şi de un popor care să meşterească cu pricepere tot felul de lucruri necesare oamenilor şi i-a făcut pe nemţi. La sfârşit, când Dumnezeu era deja obosit şi plictisit, dar apucase să mai facă un popor, şi anume pe români, acestuia i-a zis "poporul găină".

Pe găini nu le întreabă nimeni dacă le doare ceva când li se taie gâtul. Puilor de găină, în ultimele momente când încă mai sunt în găoace, nu le strigă nimeni să-i avertizeze ce se va întâmpla cu ei în caz că au curaj să iasă afară. Nu le explică nimeni că vor vedea numai lumina de neon, înghesuiţi unul în altul, cu picioruşele în găinaţ, îndopaţi cu oase şi piei măcinate, asezonate cu E-uri, până în momentul când jumătate din ei vor fi trecuţi prin maşina care îi decapitează, îi spală frumos şi îi ambalează într-o pungă pe care scrie "Muşchiuleţ de piept de pui". Cealaltă jumătate vor fi băgaţi în altă maşină care îi forţează să facă 3 ouă în 2 zile. Şi asta în condiţiile în care şi unii şi alţii n-au apucat nici măcar o dată să vadă lumina zilei, darămite să facă sex cu un cocoş.

La fel, pe români nu-i întreabă nimeni dacă sunt de acord ca pe rafturile supermarketurilor să se pună produse care le fac mai mult rău decât bine. Românii mănâncă cu zor roşiile forţate să crească, forţate să se coacă, pline de pesticide ca să fie roşiile sănătoase şi nemănate şi să murim noi. Le mănâncă în grabă, cu puţină brânză de oaie (cu gust de cretă) ca apoi să poată să meargă să lucreze toată ziua la multinaţionale al căror profit merge în afară, la indivizi lacomi cu creier de vultur, şi nu de găină.

Găinile, chiar înainte de a se naşte, când sunt în format rotund, de ou, sunt băgate la unele incubatoare pe care scrie "găini de carne", pe altele "găini de ouă", pe altele "găini pentru export".

Mămicile din România, când odraslele lor sunt încă pe băncile şcolii, îşi fac socoteala: fata mică e drăguţă, o dau la videochat pentru străini, băiatul priceput la mecanică îl dau la Politehnică şi va lucra la motoare la Mercedes, băiatul mijlociu, care coase urechile câinilor bătăuşi, va fi chirurg într-un spital din Londra, băiatul cel mic, pe care l-am retras prima dată de la şcoală chiar din clasa zero, fiind mai greu de cap, va face Academia de Poliţie ca să ne îmbogăţim şi noi fiindcă el are de pe acum unii prieteni interlopi.

Găinile privesc cu un singur ochi, extrem de atent, la ceea ce ciugulesc. Ele vor să ştie neapărat despre ce este vorba, de o râmă sau de un bob de porumb. Sunt atât de atente încât uneori nici nu-şi dau seama că în timpul acesta cocoşul pesedist din curte le calcă. Cele mai isteţe, adică cele care au făcut liceu la zi şi la Real, se scutură îndelung ca să se ducă plăcerea în tot corpul şi mai ales ca să satisfacă mândria cocoşului, vrând să arate că au avut orgasm.

La fel şi tinerii români, în timpul învăţământului online pe smartphone, citesc aproape cursiv un mesaj mai lung de la o gagică nouă. Ar vrea să-i şi răspundă cât mai inteligent pentru a o da pe spate, la propriu şi la figurat. Din păcate, îşi dau seama că nu pot să facă asta pentru că nu au înţeles prea bine mesajul, fiind semianalfabeţi funcţional.

Găina întâi ciuguleşte şi, mai apoi, cele mai isteţe se gândesc "oare ce am ciugulit?".

Românii întâi mănâncă fasolea cu cârnaţi sau cei 3 mici daţi de PSD înainte de alegeri, intră în cabina de vot, votează şi apoi, când ies afară, se gândesc "oare pe cine am votat?"

O găină aleargă fericită cu o râmă mare în cioc, furată de la Wuhan, din caserola cu râme infectate experimental cu gripa aviară. Toate celelalte găini aleargă înnebunite după ea ca să-i fure râma care le va omorî şi pe ele.

Românii, auzind clar cum că la porţile ţării ciocăne insistent tulpina indiană, au luat decizia să nu mai umble cu mască şi să nu se mai vaccineze. Tocmai acum când toate posturile TV anunţă iminenţa valului patru care într-o săptămână va cuprinde toată populaţia, tulpina Delta fiind extrem de contagioasă, tocmai acum s-a anunţat că s-a înregistrat cel mai mic număr de vaccinări pe zi de la data când Pfizer a fost adus în România. Avem atâtea doze de vaccin neutilizate, încât am început să le donăm ţărilor din jur.

În ţările cu oameni inteligenţi, de exemplu în Anglia, se stă la coadă 3 luni pentru a fi vaccinat cu Pfizer. La New York, verişorii primari ai celor din Silicon Valley au sărbătorit cu focuri de artificii şi cu mândrie că 70% din populaţie s-a vaccinat. La noi, aruncăm peste gard, la moldoveni, sârbi şi ucraineni, baxuri uriaşe cu doze din cel mai eficient vaccin, Pfizer.

Nicio găină nu s-a plâns niciodată că sunt hrănite cu porcării pentru ca să crească repede ca să umple o pungă cu pulpe sau piept de pui, sau un carton de ouă.

La fel, puţini români s-au plâns că nu-i corect ca medicamentele create pentru tratamentele oamenilor inteligenţi din alte ţări să fie testate mai întâi pe români, în România. Şi aceasta, bineînţeles, cu complicitatea medicilor de familie care din cauza corupţiei primesc avantaje băneşti. Medicii de familie comunică firmei producătoare efectele dăunătoare asupra cobaiului român.

Găinile trăiesc cu o candidă inconştienţă alături de cele mai groaznice pericole. O găină ciuguleşte cu lăcomie râmele sau tărâţa umedă presărată pe un câmp minat.

Românii şi interlopii îşi ţin ascunse armele fără autorizaţie în găinaţul şi paiele coteţelor de găini. Mai nou, românii dorm foarte liniştiţi cu nevasta în braţe, pe pătură, la umbra scutului de la Deveselu sau pe capacele gurilor de lansare ale rachetelor intercontinentale îndreptate către curul lui Putin sau Erdogan.

Găinile sunt fiinţele care sunt cele mai fericite atunci când scurmă pe o grămadă cât mai mare de gunoi.

De-a lungul timpului, românii, sub toate guvernările, în toate sondajele, s-au plâns că sunt nefericiţi. Ba că salariile nu sunt ca în UE, ba că nu avem autostrăzi, ba că Băsescu a furat flota. De la un timp însă, în ultimele sondaje, românii declară că sunt poporul cel mai fericit din Europa. Sociologii, politicienii, academicienii, s-au pus pe treabă să găsească o explicaţie pentru această bruscă schimbare de percepţie.

Toată lumea a pornit de la ideea că nu putem explica fericirea românilor decât dacă ţinem seama de schimbările majore apărute în viaţa românilor. Aceste schimbări majore au fost numai cele două invazii:

Este limpede pentru toată lumea că românii sunt în sfârşit fericiţi fiindcă acum pot să trăiască şi ei îngropaţi în gunoaie şi nu pentru că le-ar fi murit un prieten sau o rudă infectată cu Covid.