Românii vor plăti la facturi sume de 2 ori mai mari dintr-un salariu pe care majoritatea oamenilor nu-l vor mai avea

Este foarte interesant că toţi românii simt instinctiv că, pe lângă miasma de cavou răspândită de Corona, care a venit de 2 ani şi nu mai pleacă, de undeva mai adie încă o duhoare nouă care nu prevesteşte nimic bun. Creşterea nemăsurată şi într-un timp foarte scurt a preţurilor gazelor, energiei electrice, combustibililor, alimentelor, materialelor de construcţii, produse care au pondere foarte mare în costurile vieţii de zi cu zi, are ca efect scăderea puterii de cumpărare a oamenilor.

Aceste scumpiri au şi un efect foarte defavorabil asupra întreprinderilor româneşti, căci acestea vor fi obligate să-şi mărească preţul de vânzare al produselor, devenind necompetitive, şi astfel se vor închide. În final, consecinţa va fi reducerea şi mai mare a locurilor de muncă. Deci românii vor plăti la facturi sume de 2 ori mai mari dintr-un salariu pe care majoritatea oamenilor nu-l vor mai avea.

Toată lumea se întreabă care este cauza acestor nenorociri. O să încercăm să vă dăm noi răspunsul la această întrebare, răspuns pe care nicio televiziune şi nici un analist politic nu are curajul să-l dea. Pentru aceasta să ne reamintim că existenţa unei societăţi nu este posibilă fără producţia făcută de un producător şi fără consumul făcut de către angajatul producătorului, adică consumatorul. Producătorul este şi creatorul şi deţinătorul tehnologiilor. Tehnologiile, progresul tehnologic, au în general o menire pozitivă şi care duce societatea o treaptă mai sus. Dar uneori, în lăcomia lui, producătorul foloseşte această minunată unealtă, tehnologia, în mod artificial şi imoral, în folosul lui pentru a-şi mări profitul iar uneori în detrimentul consumatorului.

Pentru a-şi mări câştigurile, investitorii trebuie neapărat să injecteze stimulente ori în producţie, ori în consum. Consumul este mai greu de stimulat intenţionat. Aceasta pentru că consumatorii suntem noi, oiţele de muls.

Au fost totuşi cazuri în care s-au obţinut câştiguri uriaşe şi din crearea unei nevoi de consum artificiale. De exemplu, consumul, pe întreaga planetă, de Coca-Cola, ţigarete, marijuana etc. . Întreprinderile de producţie sunt însă ale producătorilor, deţinătorilor de capital, deţinătorilor de informaţie şi de inteligenţă. Ei le pot folosi cum vor ei şi în unele cazuri numai în interesul lor.

Progresul tehnologic, tehnologiile au o caracteristică: cresc foarte greu. Ele are nevoie de resurse extrem de costisitoare. Ele se hrănesc numai cu minţi foarte luminate, cu efortul unor oameni de geniu, cu laboratoare şi institute finanţate cu miliarde de dolari.

În foarte multe situaţii producătorii au folosit tehnologiile pentru a produce şi a forţa intrarea pe piaţă a unor produse care vor aduce mari profituri producătorului, dar pentru consumatori vor fi extrem de dăunătoare. Mormanele de gunoaie de pe planetă, care îneacă aşezările omeneşti, şi creşterea emisiilor de CO2 sunt numai în proporţie de 20% consecinţa activităţii de producţie de produse strict necesare consumatorului. Restul de 80% sunt produse inutile consumatorului, dar care prin producerea şi vânzarea lor măresc extraordinar profiturile.

Dăm câteva exemple de produse a căror intrare pe piaţă a fost forţată de producători:

În reclamele pentru forţarea intrării pe piaţă a produselor de mai sus, la unele produse se apelează la argumente neadevărate. De exemplu, aruncarea la coş a fabricilor de automobile cu benzină sau motorină şi construirea de alte fabrici, construite de la zero, ar reduce emisia de CO2 pe planetă. Lucru total neadevărat. Construirea noilor fabrici cât şi utilizarea noilor vehicule electrice vor mări, per total, emisiile de CO2 şi creşterea temperaturii globale.

Valul de scumpiri uriaşe cu care se confruntă românii, cât şi introducerea robotizării, vor descuraja pe foarte mulţi întreprinzători români să mai aibă iniţiativă, să înfiinţeze noi firme pentru a oferi noi locuri de muncă.

Pentru prima oară în istoria planetei, muncitorul începe să aibă sentimentul de inutilitate şi de nesiguranţă, la care se adaugă şi frica de moarte din cauza Covidului.

Locurile de muncă atât de necesare omului de rând, pentru a supravieţui, întreprinderile sau afacerile create de întreprinzători creatori şi independenţi, împreună cu familiile lor, se vor împuţina drastic. În schimb, producătorii îşi vor mări şi mai tare profiturile băgând pe gâturile consumatorilor, cu motivaţii mincinoase, tot felul de vehicule acţionate electric, injectându-le în vene tot felul de viruşi mortali, pentru stimularea de vânzării de vaccinuri, tranzacţii cu Bitcoin şi cheltuirea ultimului ban, din porcuşorul familiei, cu pariuri la MaxBet şi SuperBet.

Astfel, elita financiară şi tehnologică a planetei a reuşit să transforme acea categorie de români care au construit barajul de la Aswan, rafinării şi şosele din ţările arabe, tractoarele Universal 650, fabricate la Braşov, facultăţi renumite la care au venit să înveţe atâţia străini, în frunte cu Raed Arafat, într-o nouă categorie, şi anume categoria BADANTĂ.

Dar cel mai trist lucru este că rudele de acasă ale badantelor au ales ca guvernanţi şi conducători pe unii care nici măcar nu ar fi în stare să spele ca lumea fundul unei bătrâne italience.